cabriootlogo5Sinds den beginne van dezen website ben ik in bezit van een golfje 1 cabriolet, was deze website in eerste instantie voornamelijk gevuld met informatie over dit vehicel, momenteel moet men het doen met slechts dit deel van de pagina.

 

1974 - De eerste VW golf 1 loopt van de band
1979 - De eerste VW golf 1 cabriolet verlaat de fabriek
1982 - De golf 1 GTI wordt voorzien van een 1.8 injectie motor
1985 - Ergens in Amerika wordt een golf 1 cabrio ( rabbit ) verkocht
1993 - Iemand besluit de Amerikaanse golf 1 cabriolet naar Nederland te halen
2000 - JPD koopt de bewuste golf 1 cabrio met ondertussen ruim 360.000 km op de teller
2001 - JPD vervangt amerikaanse gedowntunede 1.8 motor door een 1.8 gti blok uit 1982
2001 - 2007 De auto wordt intensief gebruikt, doet mee aan circuitdagen, en ziet veel van Noord Europa
2008 - De auto wordt met ondertussen een respectabele +500.000 km  geschorst in afwachting van z'n oldtimer status

2009 - 06 De auto werd er niet mooier op, zo in die vochtige garage, dat stilstaan doet een wagen geen goed ... dus een nieuwe keuring, en rijden maar weer ... op naar de 6 ton ... en oldtimerstatus ...

 

cabrio_contour4Momenteel heeft het wagentje weer een verse keuring, nieuwe bandjes, en is alles met het woord "rem" d'rin vervangen. De auto wordt zo nu en dan gebruikt om naar het werk te rijden indien ik niet kan carpoolen met mijn vriendin, en uiteraard in de weekenden voor de leukere ritjes met mooi weer. Het is fijn om het autootje weer op de weg en achter de hand te hebben.

Ondanks dat de auto veel onderhoud heeft gehad, en technisch uitstekend en meer dan APK waardig is, mankeren er wel wat kleine dingen aan het karretje, zo zijn de spankabels van de kap aan vervanging toe, heeft de roestduivel het plaatwerk van mijn auto ontdekt, en is de bijrijdersstoel echt versleten.

Ondanks dat de cabrio weer rijdt, wordt het autootje niet meer gebruikt als auto, maar meer als hobby en mooi weer vervoer.

 

 

2010 - Nog even en de wagen is belastingvrij, kort geleden begon ze te stotteren, echter volstond het vervangen van de bougies / kabels en roter / verdelerkap om dit te verhelpen, technisch mankeert er eigenlijk weinig aan het wagentje.

 

Miata06-2010 - Ondertussen is ze oldtimer. De dagelijkse kilometers worden gemaakt in een VW polo diesel, en voor de funritjes is er sinds kort een Mazda MX5.

 

 

10-2010 - Rochelend startte het golfje na maanden van stilstaan ...

Ze staat nu op stal ... voor de komende jaren mooi in een hoekje onder een kleed ... goed ingespoten in vet en vaseline. Als de tijd rijp is haal ik haar op voor restauratie, het is echter een illusie om te denken dat dit snel is ... 

 

01-2011 - De Polo diesel heeft wegens aanstaande gezinsuitbreiding plaats moeten maken voor een Ford Focus Wagon Tddi , Het golfje staat onaangeroerd op een prachtlocatie te wachten op betere tijden.

 

09-2011 - De MX5 en Focus blijken een goede combinatie, al mis ik de golf af en toe, vooral om z'n puberale karakter, veel lawaai, brullen en stuiteren.

10-2015 - De eerste Focus is helaas overleden wegens een geknapte distributieriem en is vervangen door een nieuwere Focus TDdi Wagon Futura, de MX-5 houdt zich taai, en de golf staat nog op stal te wachten op betere tijden.

 

Filmpjes :

Topspeed met de ouwe golf  

http://www.youtube.com/watch?v=DxDuJvdgeoU

Beetje overstuur ... 

http://www.youtube.com/watch?v=-s5vRVvCsr0

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
3.216.79.60
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com