09-07-2015 218xxx km Knalpiip

Ok, mooi, de auto heeft APK, fijn ... kan dus weer even mee ... top ... maar echt happy was ik niet.

 

Omdat mijn linker buitenspiegel na de APK keurig besloot zich los te maken van de auto, moest die vervangen worden, dit was dus een mooi moment om wat extra onderdelen te bestellen.

 

Een nieuwe uitlaatdemper zat er al twee jaar aan te komen, ondertussen waren 2 van de 4 ophangpunten van de uitlaat afgerot, en klonk de auto alsof iemand er paar lege blikjes achter had gehangen. Maar hey, de uitlaat was nog gasdicht, en dus APK waardig :-)

 

De auto klonk dus als een rammelbak, en die kapotte spiegel maakte het uiterlijk al niet veel beter. 

 

Dus het moest er maar eens van komen, een nieuwe demper, maar tja, wat koop je dan, grofweg heb je 3 keuzes, 

- een goedkoop blikken uitlaatje van 90 euro

- een soort van origineel dempertje met chromen pijpje a 140 euro

- een RVS uitlaat ... voor meer centjes ....

 

Ik heb de knoop doorgehakt, en heb 2 nieuwe spiegels en een RVS uitlaat besteld bij Cabriohoeve.nl .

Ondanks dat dit de goedkoopste RVS pijp was die ik kon vinden, bleek de pasvorm perfect, montage was werkelijk een eitje, en in minder dan 2 uurtjes stond de MX5 daar dan, met een dikke RVS pijp en rooie oortjes.

 

Toen kwam het moment van de waarheid "hoe klinkt de auto" ? de uitlaat was namelijk fors dikker dan de originele uitlaat, dus er zal wael wat meer geluid in zitten.

 

Nou ... hij klinkt in ieder geval niet meer als een kappersautootje ... het grenst aan het asociale wanneer je door een woonwijk rijdt, echter eenmaal buiten de bebouwde kom, bijvoorkeur met het achterraampje uit de kap geritst, klinkt het alsof je een volbloed sportwagen bestuurd, de beleving is in elk geval wat eh, intenser, geworden.

 

En eerlijk is eerlijk, het staat ook gewoon gaaf, een mooie RVS pijp uit die achterbumper. 

Het is wellicht wat puberaal, maar met die grijns op m'n kop in elke tunnel kan me dat helemaal niets schelen :-)

 

 

Knalpiip

 

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
34.204.176.125
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com