16-03-2013 196544km

Zaterdagochtend, op de 2de verjaardag van mijn lieve dochtertje, mx5 weer ophalen. Michel was zo vriendelijk mij even een lift te geven.

Aangekomen bij mx5freaks even gesproken met eigenaar en monteur Ben, fijn om eens de mening te horen van een ander over je autootje, zo kon hij melden dat de uitlaat niet meer lang leven was beschoren, de rechter koplamp een niet al te beste massa had, en ik zeker even aandacht moest besteden aan wat opkomende roest bij een achter spatscherm. Naast het feit dat hij reeds had ontdekt dat een achterveer was gebroken, en hij de versleten schakelpookmanchetten had vervangen geeft dit wel een vertrouwd gevoel.

De rekening was erg schappelijk, duideijk en eerlijk, de oude onderdelen lagen in de auto en ik heb van het vervangen van de koppeling zelfs een keurige foto reportage gehad !

Schaamrood op m'n kop, toen ik bij het wegrijden, en even later bij het een pompstation de motor af liet slaan, toch wel iets gevoeliger blijkbaar zo'n splinternieuwe koppeling :-) Een beetje jammer en teleurstellend was het ook dat Michel het nodig vond meerdere keren duidelijk te maken dat een BMW F30 320d sneller accelereerd van 0-1xx ... 

Duidelijk is ook dat de auto nog wel wat anders uitgelijnt kan worden, de balans met de huidige 15" wielen is wat verstoord, waardoor de bochtsnelheden ver beneden het kunnen van de auto blijven, met de 14" wieltjes had de auto een duidelijk hogere bochtsnelheid en stabiliteit.

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
34.204.176.125
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com