10-04-2013 197338km Veertje vervangen @!$GR#!

De veer Links achter was gebroken ... helemaal bovenin, met het rijden merkte je daar zo goed als niks van, maar vor de APK kan dit problemen opleveren. Duidelijk verhaal me dunkt ... vervangen dus.

 

Nu wil het toeval dat in de garage nog een veer lag, vorig jaar voor de MX5 van een collega namelijk ook de veer linksachter vervangen, en hij had er 2 gekocht, de ander was nog steeds niet gemonteerd, dus kon nu mooi onder mijn autootje, althans dat was het plan en aldus zo geschiedde ... 

 

Na wat ruzie met de wielophanging, voornamelijk veroorzaakt door mijn niet al te beste vriend "roest" won ik de strijd samen met mijn vrienden "moker, luchtsleutel en breekijzer", en lag de veerpoot op de werkbank. Enkele minuten later was de oude veer verwijderd, en even later de nieuwe gemonteerd, prachtig ... Nog mooi voor het donker de boel onder de auto gezet en de krik laten zakken ... en zakken ... eh ... hallo ? de krik was al onder de auto vandaan, maar de mx5 haar kont weigerde om ook nog maar een centimeter te zakken ... 

 

Verbaasd deed ik een stap achteruit, maar wat ik zag beviel me niet, de oude dame gooide haar kont zover omhoog dat het wel een terreinwagen lijkt, geen gezicht. Omdat ik het vermoeden had dat ik iets verkeerd had gemonteerd, heb ik vandaag, 1 dag na de montage, de boel nogmaals losgehad, maar alles zit correct gemonteerd, waardoor dus de conclusie overblijft dat een mx5 op nieuwe standaard veren echt wel bizar hoog op de poten hoort te staan ... TE hoog.

 grmbl it liekt wel un terreinwagen juh

Kortom, er moet verlaagd worden, voor de looks wou ik dat al langer, maar omdat ik bang was de charme uit het rijgedrag te halen en de auto zou verprutsen naar een sjonniebak heb ik dit steeds niet gedaan, nu echter lijkt het een 4x4 wagen en rijdt het ook nog eens niet lekker ... binnen een maand zitten er wat mij betreft dus 4 andere veren onder, die 35mm korter zijn.

 

 

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
34.204.176.125
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com