Reparatie Dell E228WFPC Monitor

dell e228wfpc"Op de zaak" stond al een paar jaar een 22" dell e228wfpc, of te wel een monitor in een hoekje.

Iedereen die het ding probeerde, zette het ding na een paar uur gefrustreerd weer terug. Vlak na de garantie periode had de monitor namelijk de vervelende eigenschap gekregen om steeds weer opnieuw uit te vallen, eerst om de 10 minuten, maar na gelang de dag vorderde werd de frekwentie hoger. Kortom onwerkbaar, en het ding was eigenlijk waardeloos.

Iemand wees mij op een fix, het plaatsen van een weerstandje, of vervangen van een condensator zou het scherm weer moeten repareren.
Nu snap ik zeer redelijk hoe elektronica werkt, en ook van de interne componenten kan ik de functie nog wel verklaren, vervangen van piepkleine condensatortjes, en het schadevrij openhalen van kunstof behuizingen is nou niet echt mijn dagelijkse bezigheid.

Maar wet wat hulp van google en youtube, en een beetje geweld heb ik het voor elkaar gekregen een extra condensatortje te plaatsen op het moederbordje van deze bewuste monitor, hierdoor is het uitvallen verleden tijd, en is het ding eigenlijk gewoon weer bruikbaar. 

Omdat ik nergens op internet fatsoenlijke foto's kon vinden, dan hier maar mijn eigen plaatjes van de geslaagde operatie na de 'lees meer'

The main board ( it's the big one, not the small one with the vga/dvi connectors ) : 

E228WFP 2

Location of capacitor ( condensator ) C806 in the yellow circle :

E228WFP 1

The size of the c806 compared to a little case screw :

E228WFP 3

Soldered a bigger capacitor on top of the little C806 smd type capacitor :

E228WFP 4

Yes, it isn't the most pretty piece of electronic repair, but it works, and when the original plastic cover slides back, it's protected against shortwiring too. Most important, it works.

Voor meer info zie ook : http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/p/19285583/20169261.aspx

Nieuw :

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op

CABRIOOT.COM

De digitale speeltuin van JPD

 

 

 

 

Nog meer van dit

 

 

 

 

Het origineel

 

 

 

hdlz13

 
 
Cabrioot ...
Of te wel een samenvoeging van de woorden "Cabrio" & "Idioot" .
 
Ergens op een bepaalde tijd een aantal jaren geleden , laten we zeggen halverwege het jaar des heren 2000 kocht ik een computer , nam een breedband verbinding.
 
Rond dezelfde tijd werd ik eigenaar van een Golf 1 cabriolet uit 1985. Na een dag of 3 gekeken te hebben wat de mogelijkheden waren van het internet bedacht ik  dat het wel leuk zou zijn om een website te maken, onderwerp lag ook voor de hand, namelijk mijn hobbyautootje ... zie de geboorte van deze site .
 
Sindsdien is er wel een en ander veranderd, en is cabrioot.com vooral uitgegroeid tot mijn digitale speeltuin, deze site dient dan eigenlijk ook geen ander doel dan voor mijn eigen vermaak en lering, mocht een ander er echter wat aan hebben dan is dat mooi meegenomen.

 

Dit is een grijze balk

 

 

Archief

Hieronder volgt een soort zoekfunctie, waarom je die zou willen gebruiken is mij geheel onduidelijk, maar goed, het ding werkt.

Zoeken

Hoe lang al ?

 

 

 

 

Wat technisch geneuzel


IP Addres:
3.228.11.9
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
Joomla Template by cabrioot.com