21-02-2011 174191km

Zo, da’s een tijdje geleden.

 

Zoals aan de titel is te zien niet zo gekke veel kilometers gemaakt. Komt vooral omdat we voor het dagelijks vervoer een andere auto hebben gekocht, wegens de aanstaande gezinsuitbreiding is de oude vertrouwde VW polo diesel te koop, en is daarvoor in de plek een Ford Focus Wagon tddi gekomen. 

 

Die Ford rijdt dermate goed, en is zo praktisch dat de mx5 alleen nog wordt gebruikt voor fun ritjes in het weekend, of sporadisch wanneer mijn wederhelft de Focus belieft.

 

Ondertussen houdt de MX5 zich prima, tijdens het stilstaan merk je wel dat de remmen snel vast gaan zitten, een week niet rijden is standaard een schok bij de eerste poging tot rollen … 
Daarnaast viel me al een tijd op dat er bij bepaalde toerentallen een ratel in de versnellingsbak zat, gelukkig bleek dit een losgetrilde pookknop te zijn, een drupje pu kit en een inbussleuteltje hebben dit verholpen.

 

Afgelopen weekend tijdens het mooie droge winterweer even de tijd genomen om het dak te reinigen en te impregneren, die kan er ook weer even tegen aan.

 

Morgen een ritje woon-werk verkeer voor de Mazda, gezien de Focus voor de APK moet. Wordt weer even wennen, die toeren en al dat lawaai op de snelweg … 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *