27-11-2010 171503km

Sneeuw … gisteren lag er ineens zo’n 5 cm sneeuw, precies op het moment dat ik zo’n 150 km moest rijden …

Dikke pret in een MX5 natuurlijk, maar dan wel liever met winterbandjes …

 

Vandaag de velgen+winterbandjes van vrienden onder onze MX5 gezet, zij gaan deze winter niet meer rijden met de auto, dus mocht ik mooi gebruik maken van de zgan bandjes. Nu stonden de originele 185-60-14 bandjes al niet echt ‘dik’, maar deze 175-65-14 bandjes doen wel erg iel aan, wel perfect voor als er serieus sneeuw valt overigens.

 

Direct de naven even schoongemaakt, en lichtjes ingespoten met zinkspray, gaan de wieltjes er net weer wat makkelijker af in het voorjaar, en minder kans op trillingen.

 

Nu rustig aan zoeken naar een setje eigen wielen, liefst wat ruig gevormde stalen of lichtmetalen wielen met een iets groter ET waarde dan origineel ( dus groter dan 45 ), deze wil ik dan matzwart spuiten en voorzien van 185-60-14 winterbandjes … ziet er volgens mij goed uit  … 

 

mx5_winterbandjes_600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *