19-02-2013 195732km

Eh … 2 stukkies tekst in heel 2012 over het mazdaatje … 

Dat is best wel ernstig …

Hoe dat kan ? nou, eh, het autootje is gewoon goed, valt weinig over te melden, het wordt wat vanzelfsprekend allemaal. En bovendien zijn er andere prioriteiten in en om huis die te veel tijd nemen. 

Anyhoe, 195732 kilometers op de teller, waarvan nu een groot deel met een versleten koppeling, schande, dus daar moet verandering in komen. Begin maart komt er een nieuwe koppelingsset in, en gaat ook de irritante rammel in de uitlaat verholpen worden ( ga ik van uit ).

Tevens heb ik 4 velgjes op de kop getikt, ik zocht eigenlijk al tijden naar 15″ velgen van MAS, die zijn origineel geleverd voor een Duitse speciale uitvoering van de MX5, ze zijn lekker licht, met met ET30 en 15″ net wat voller en beter passend bij de auto. Maar die velgjes worden maar weinig aangeboden, en ik vis steeds net achter het net.  

Gewone aftermarket 15″ wieltjes wil ik er niet onder hebben, ze zijn of te zwaar of horen gewoon niet bij dit type auto. Nu vond ik toevallig een setje Tecnomagnesio wielen, voor weinig in de buurt af te halen, en afkomstig van een mazda … dus nog net soort van toegestaan … ach … ze waren goedkoop, zijn licht en passen mooi, dat is wat telt. Totdat ik ooit die MAS wieltjes kan vinden.

Die velgjes worden deze week voorzien van 4 nieuwe bandjes ( toyo T1R 195-50-15 ) en kunnen na het weekend onder de auto.

Op dit moment rijdt ik nog rond op de wiebelige 14″ winterbandjes, dikke pret in de sneeuw, waardeloos op de snelweg :

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *