14-03-2013

www.mx5freaks.nlKijk, dat is nog eens prettig, nou ja, een paar uurtjes nadat we het autootje hadden achtergelaten bij de MX5freaks kreeg ik al een e-mail, of ik wist dat de acherveer was geknapt … eh … neen … ik wist dat het een kwaaltje was, en heb kortgeleden ook nog eentje vervangen bij een andere mx5, maar van mijn eigen autootje wist ik dat niet. Maar keurig dat het even wordt gemeld !

Het volgende e-mailtje had nog meer ‘slecht’ nieuws, nou ja, slecht is niet het juiste woord, bij een autootje van ruim 20 jaar, kun je namelijk niet verwachten dat elk boutje zonder slag of stoot losdraait. Zo ook de bouten van het uitlaatsrpuitstuk waarmee de downpipe is bevestigd. Ik heb dat ook bij mijn golfje aan den lijve mogen ondervinden, met dien verstande dat het net even wat fijner sleutelen is op een brug, met een in de lengte geplaatste motor, dan op je rug op de koude straatstenen onder een wankele golf.

Doordat die bouten afgebroken waren, moest ook het uitlaatspruitstuk van het blok af, beetje spannend, want ook daar wil wel eens iets mis gaan. Tot mijn verbazing ontving ik zojuist echter mooie fotootjes waaruit duidelijk blijkt dat die operatie is geslaagd ! de gehele uitlaat is verwijderd, en ook de versnellingsbak is gedemonteerd en voorzien van een nieuwe koppeling.

en passant werd nog even gemeld dat ook de rubber scakelmanchetten zijn vervangen, die dingen vergaat na verloop van tijd, kosten weinig, en waarom niet vervangen als de boel toch uit elkaar ligt … grote klasse ! 

schakel manchet vervangen mx5 www.mx5freaks.nl

Het mazdaatje is in goede handen bij de mx5freaks dat is duidelijk.

Oude koppelingsplaten vs Nieuwe Koppelingsplaten :

Versleten koppelingsplaten MX5 Miata Nieuwe koppelingsplaten MX5 Mazda Miata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *