16-03-2013 196544km

Zaterdagochtend, op de 2de verjaardag van mijn lieve dochtertje, mx5 weer ophalen. Michel was zo vriendelijk mij even een lift te geven.

Aangekomen bij mx5freaks even gesproken met eigenaar en monteur Ben, fijn om eens de mening te horen van een ander over je autootje, zo kon hij melden dat de uitlaat niet meer lang leven was beschoren, de rechter koplamp een niet al te beste massa had, en ik zeker even aandacht moest besteden aan wat opkomende roest bij een achter spatscherm. Naast het feit dat hij reeds had ontdekt dat een achterveer was gebroken, en hij de versleten schakelpookmanchetten had vervangen geeft dit wel een vertrouwd gevoel.

De rekening was erg schappelijk, duideijk en eerlijk, de oude onderdelen lagen in de auto en ik heb van het vervangen van de koppeling zelfs een keurige foto reportage gehad !

Schaamrood op m’n kop, toen ik bij het wegrijden, en even later bij het een pompstation de motor af liet slaan, toch wel iets gevoeliger blijkbaar zo’n splinternieuwe koppeling šŸ™‚ Een beetje jammer en teleurstellend was het ook dat Michel het nodig vond meerdere keren duidelijk te maken dat een BMW F30 320d sneller accelereerd van 0-1xx … 

Duidelijk is ook dat de auto nog wel wat anders uitgelijnt kan worden, de balans met de huidige 15″ wielen is wat verstoord, waardoor de bochtsnelheden ver beneden het kunnen van de auto blijven, met de 14″ wieltjes had de auto een duidelijk hogere bochtsnelheid en stabiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *