1-11-2013 203480 km

teller mx5 

Heitie wiebelauto …

Juist, als je dochter van 2 en een half al vindt dat de auto wiebelt, dan is het toch echt tijd om weer eens wat te investeren.

Eerst de wielen van de auto gehaald, en zowel de naven als de binnenkant van de velgen super schoon en glad gemaakt, daarmee de irritante trillingen verholpen.
Op e-bay een paar CREE Q5 LED lampjes met T10 fitting besteld, die komen in de stadslichtjes, overdag vallen de huidige 5W5 lampjes namelijk niet echt meer op tussen alle moderne auto’s met dagrijverlichting. Dus dan maar een paar superfelle LEDjes plaatsen, ben benieuwd … 

Maar de grootste verandering heb ik zojuist opgehaald bij Ypekramer automaterialen, namelijk een set Koni STR.T schokdempers. 
Lang heb ik getwijfeld of ik zou gaan voor vervanging door Kayaba dempers ( origineel ) of juist de mij zo goed bevallen ( golfje ) Koni Gele dempers. Die laatste hebben als voordeel dat ze verstelbaar zijn in zowel hoogte als hardheid, maar ik betwijfel of ik dat zou gebruiken op de MX5. De Kayaba dempers kunnen volgens mij niet goed over de verlaging, en ik ben bang dat die het dus niet lang vol zouden houden. Een mooie tussenoplossing is de Koni STR.T serie, geschikt voor verlaging, en een stukje steviger dan origineel.

Ik ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *