02-11-2013 20XXXX km Koni STR.T Schokdempers

Zaterdagochtend,  2 glimmende knal oranje dempers liggen klaar om gemonteerd te worden.

 

Vol goede moed de auto omhoog gekrikt, wieltjes eraf, en eerst linksvoor aangepakt, hop hop, de oude verwijderd, en vol goede moed de nieuwe demper in de bankschroef. Ai, dat valt tegen, de veerschaal blijkt niet te passen, met een schuurwerk (dremel) en gebruik van een rubberhamer krijg ik de schaal uiteindelijk om de demper, direct hierna volgde het 2de probleem, het toplager blijkt niet te passen, ook hier bood de dremel weer uitkomst,  na een uurtje zat de nieuwe demper er onder. Wel met gemengt gevoel, ik ben vak Koni hoogstaande kwaliteit gewend, goede pasvorm etc… Maar goed, direct door naar nummer 2, of te wel rechtsvoor.

Eenmaal de 2de oude demper verwijderd, zette ik ook deze in de backschroef om de veer te monteren, echter leek de demper wel te kort, ik trok aan de zuigerstang, en tot mijn verbazing kon ik de demper zonder moeite in en uit eh, duwen, als ware het een fietspompje. Dat verklaarde wellicht ook de vettige doos en vieze verpakking van dit exemplaar.

 

@#$% …

 

Staat je auto dan half in de garage op 3 wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *