05-03-2014 206926km

Ah, eindelijk, de stuurnaaf is binnen. 

Ik kon het niet laten om het spul direct te monteren, dus zonder nadenken, in het donker, met een zaklampie tussen de tanden het oude stuur en de oude naaf geprobeerd te verwijderen. Oef, dat viel niet mee, ding zat muurvast, gelukkig had ik een pullytrekker bij de hand die precies goed pastte achter de massieve metalen ring van de originele stuurnaaf, met een ‘pang’ schoot de oude naaf los, en was het tijd de nieuwe te monteren.

 

Wellicht iets te ijverig de nieuwe er snel opgedrukt, de slotmoer vast gedraaid, en het stuur met de 6 inbusboutjes vast gezet … zie zo … eh, wacht eens, dat zit niet helemaal recht, richting aanwijzer gaat niet automatisch uit op het jusite moment, naja, geen probleem, dan trekken we de nieuwe naaf toch weer even los … niet dus … muurvast, en werkte de pullytrekker prima op de dikke originele naaf, de plastic behuizing, en vooral het sleepcontact van de claxon van de nieuwe naaf, waren niet bestand tegen een pullytrekker … ‘krak’ ..

 

Kortom, er zit een nieuw stuur in, op een nieuwe naaf, en ook nog eens een nieuwe pookknop, maar de claxon doet het niet, en de richtingaanwijzer gaat niet uit op het juiste moment.

Denk dat ik deze naaf als verloren moet beschouwen, en een nieuwe bestel ( 6 euro op ebay ).  Want dit is APK afkeur.

 

laag resolutie fotootje van het tijdelijke resultaat ( let niet op de slechte kleuren ) : 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *