Golf Cabrio MK1 GTI

Het is zover, na 21 jaar zet ik mijn auto te koop.

*** VERKOCHT ***

Korte achtergrond :

Op 27-06-2000, vlak voor de zomer, kocht ik deze Golf 1 cabriolet, met vreemde bumpers, bij de VW dealer in st.Annaparochie.

Kort na aankoop bleek de auto niet bepaald aan de verwachtingen te voldoen, de 1.8i motor lustte nogal een slokje olie en er zet geen gang in de wagen, tevens was het onderstel compleet versleten.

Ik heb daarom besloten de auto aan te gaan pakken, en te veranderen naar mijn smaak. Sindsdien tot 2011 veel, heel veel, met de auto gereden, tot het punt dat ik besloot de auto in de stalling te zetten en een wat jongere cabriolet aan te schaffen ( Mazda MX5 ) , tot de zomer van 2020 heeft de auto in een kurkdroge opslag gestaan, maar moest wegens opheffing van die stalling ineens weer terug naar huis.

Sindsdien staat de auto ongebruikt, en geschorst op de oprit, ondanks af en toe opborrelende wilde plannen, is de realiteit dat het me niet gaat lukken de auto binnen afzienbare tijd op te gaan knappen, en om haar nu weer voor 10 jaar in een stalling te zetten …

Daarom, per direct te koop, voor de liefhebber, als restauratie project :

Mijn trouwe, bijzondere cabriootje.

Specs :

Bouwjaar : 1985
Motor : 1.8i , DX ( gti ) 112pk uit een Golf 1 Pirelli 1982.
Onderstel : Eurosuspension veren, met KONI geel als schokdempers

Origineel was het een USA uitvoering, vandaar de dikke Alu bumpers, airconditioning ( verwijderd ) en stuur bekrachtiging. Ook zit er een middenconsole in met 3 metertjes ( volt, oliedruk en olietemp )Aanpassingen :

Veerpootbruggen vooronder en voorboven.
Dak zonder achterraam ( originele glazen achterraam is aanwezig )
Airco verwijderd
Katalysator verwijderd
Simons 4-2-1 Spruitstuk
Alu Powerrohr
Carter ontluchting
GTI brandstof relais


Wat mankeert er aan ?

– Roest, voornamelijk de achter spatbordranden, de bodem en balken zijn gewoon hard.
– Lak, de lak is verweerd en op sommige plekken gebarsten.
– Bekleding, de stoelbekleding is gescheurd.
– Uitlaat demper is verroest.
– Banden ( nog geen 1000km oud ) hebben lang plat gestaan, en houden niet lang lucht ( oxidatie op velgen vermoedelijk ) dus zijn vierkant geworden.

Maar, ondanks jaren stilstand, startte de auto zonder veel moeite, en de remmen etc zijn los, kortom de auto rijdt, schakelt en remt. Ook de verlichting etc werkt allemaal.

Het lijkt me mooi als iemand de moeite neemt om deze auto te restaureren, zou het zonde vinden ze slechts voor onderdelen wordt gebruikt.

Over onderdelen gesproken, je krijgt er bij :

– extra dashboard
– evt 1 kuipstoel
– extra zijstrips en raamrubbers
– extra achterlichten
– audio installatie ( oud maar wel goede versterker en subwoofer )

En dan de prijs ?

Tja geen idee, het is een restauratie object, iemand met een goed verhaal en mooie plannen heeft de voorkeur, neem contact me mij op, en we komen er vast uit.

golftekoop@cabrioot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *