29-01-2021 255275km – eindelijk weer APK

Toen in 2017 een scheiding aanstaande was, en mijn trouwe familiecontainer (Ford Focus) ook nog eens kuren kreeg, heb ik noodgedwongen een winter doorgereden met de MX5.

Dit heeft z’n tol geeist, roest, en wat kleine mankementjes … Toen ik in Maart 2019 een nieuwe gezinscontainer kon kopen, ging de MX5 de stalling in. Na een tijdje was de APK verlopen, en bleef het er wat bij. Afgelopen zomer ( 2020 ) moest de auto de stalling uit, en sindsdien stond ze op de oprit, buiten. Vocht eistte z’n tol, ondanks dat ik haar af en toe even liet lopen en regelmatig even doorluchtte.

Eind 2020 de auto laten keuren, ondanks de krokante achterspatborden geen hele grote mankementen, paar stuurkogelhoesjes en de achterremblokken en een tweetal lampjes.

Na het vervangen van deze onderdelen, en een grote beurt, ging de auto wederom voor de keuring, maar helaas, toen bleek de handrem aan 1 kant niet goed te zijn.

Ook dit laatste mankementje is nu verholpen, en zodoende is de auto vandaag eindelijk weer afgemeld. Direct heb ik de schorsing opgeheven, en heb ik snel een rondje om het dorp gereden, die grote grijns krijg je vandaan niet meer van m’n smoelwerk, blijft ontzettend leuk zo’n 30 jaar oud achterwielaangedreven wagentje in de stromende regen.

Na de zomer maar eens een beslissing maken, restaureren of verkopen … zou me zwaar vallen, zeker gezien ik de knoop wat betreft de verkoop van de Golf ook al heb door gehakt.

zie : https://cabrioot.com/2021/01/22/golf-cabrio-mk1-gti-te-koop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *