Mazda MX5 / Miata

Sinds 29-05-2010 samen met mijn vriendin de gelukkige bezitter van een Mazda Miata ( MX5 ) uit 1992.

Al een tijd carpoolen Nienke en ik in haar VW Polo diesel, zeer milieubewust en kostenefficient, maar niet altijd even handig en leuk. Uiteraard staat er nog altijd het Golfje cabrio, maar met een uiterst respectabele kilometerstand van ruim over de 500.000 km, en een leeftijd van 25 jaar heeft die z’n tijd als reisauto achter zich gelaten en mag genieten van het oldtimer zijn.

IMG_9694_2_600xXEen extra autootje was daarom gewenst, een kort verlanglijstje bevatte onder andere de termen “goed sturen”, “cabriolet”, “achterwielaandrijving”, “zuinig”, “leuk”, “goedkoop” … tja, wat blijft er dan nog over na een avondje marktplaatsen … juist … een Mazda MX5 / Miata.

In Mei, met vooruitzicht op het vakantiegeld en een fijne zomer, zijn we actief op zoek gegaan naar een goed exemplaar, de kleur was niet zo belangrijk, een kilometerstand < 200.000 km, en een bekende onderhoudshistorie wel. Een klein aantal auto’s binnen ons budget voldeed aan de voorwaarden, en na een aantal mailtjes sprong 1 auto eruit. 

86nlfd_1Zo vonden we een advertentie van een rode Miata ( Amerikaanse uitvoering van de Mazda MX5 ) uit 1992, nieuwe APK, nieuwe stoffen dak met glazen uitritsbaar achterraam, nieuwe remmerij en banden, en dit voor een zeer nette prijs en een keurige advertentie. Na een korte mail wisseling bleek dat de auto al jaren in bezit was, maar de laatste jaren weinig werd gebruikt, een afspraak werd gemaakt. Zo kwam het dat we op zaterdag 29-05-2010 kennis maakten met de rode Miata en haar eigenaresse. 

De auto bleek in nette staat, en voorzien van een zo goed als nieuwe autoradio en windscherm, na een korte inspectie was duidelijk dat het ging om een goed onderhouden, en keurig bereden auto, en besloten we de koop rond te maken. 

Op de terugweg naar Fryslân voelde de auto goed aan, geen trillingen, en de moter liep goed. Vooralsnog is bevalt de auto bijzonder goed en zijn er geen verborgen gebreken naar voren gekomen. 

We hebben de vorige eigenaar beloofd hier af en toe wat foto’s etc neer te zetten, dus updates komen snel. ( ps, Nicole, we zullen goed voor haar zorgen )

{gallery}stories/mx5{/gallery}

13-06-2010 : Ondertussen de deksels van de klapkoplampen afgesteld en het derde remlicht gerepareerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *