08-12-2011 183725 km Koppeling kaduuk

koppelingHet is natuurlijk een normaal slijtage onderdeel en ik kan het de auto dus niet kwalijk nemen, maar het is voor het eerst dat ik bij een auto de koppeling eruit gereden heb …

 

Vanochtend, onderweg naar het werk, reed ik tussen het overige forenzenverkeer en schakelde rustig op, in de derde versnelling steeg het toerental terwijl de snelheid niet toenam … ai … snel naar de 4de versnelling, maar ook daar deed het euvel zich voor …

 

Met moeite, zonder slippende koppeling, de 100km/h kunnen halen, maar ook in de 5de versnelling, bij 100km/h continu de neiging tot slippen.

 

Nu de vraag wat te doen,

 1- de quick and dirty oplossing is een koppelingset ( druklager, koppelings- en drukplaten ) van 144 euro bij ILMotorsport bestellen, de bak verwijderen, spul vervangen en weer terugplaatsen … 

 2- de uitgebreide variant, namelijk ook de keerringen en alle overige slijtage onderelen en pakkingen vervangen. ( zie ook deze link )

 

Gezien het chronische tijd en geld gebrek van het moment, het feit dat de garage tot de nok vol staat met een halve badkamer, en het buiten pokkeweer is, ben ik geneigd, tegen m’n principes in, voor de eerste optie te gaan, en wellicht zelfs uit te besteden, ca 3 uurtjes werk zo schat ik, dus ca 150 euro aan arbeidsloon, en dus voor ca 300/350 een nieuwe koppeling, echter met het ‘risico’ dat er binnen de slijtageperiode van deze nieuwe koppeling een ander slijtagedeel de geest geeft, en de hele boel er wederom onder vandaan moet … hmmmz … twijfel twijfel … had ik maar een grote garage met een brug en wat meer tijd … 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *