Stiensnet.nl

stiensnet2Jaren geleden, toen breedband internet nog geen gemeengoed was begonnen met de bouw van een draadloos netwerk in mijn woonplaats Stiens. 

In de afgelopen jaren is dit netwerk dusdanig gegroeid in omvang en techniek dat het onderhouden ervan een halve dagtaak werd, tevens is ondertussen de prijs en beschikbaarheid van Breedband internet van dien aard, dat de noodzaak weg is. Halverwege 2008 is dan ook besloten te stoppen met ondersteuning van het netwerk.

Stiensnet hield echter meer in dan alleen een draadloos netwerk, zo werd er geexpirimenteerd met digitale televisie, draaide er een interne file / ftp / http en mail server, en bestond er voor de toevallige passant eveneens de mogelijkheid om gratis tegen gereduceerde snelheid gebruik te maken van internet. Gebruikers hadden de beschikking over eigen webspace, en subdiensten. 

Uiteraard hoorde daar ook een website bij, de activiteiten hiervan zijn zo goed als gestopt, echter draaien een aantal onderdelen nog vrolijk door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *