04-07-2010 161632 km

471 km op 36.4 liter ( 1:12.9 ) … blijft verbazend.

 

Na het vervangen van de distributieriem, en de extreme temperaturen van de afgelopen week hoorden we de motor af en toe een beetje een jank geluidje maken, hierom heb ik de spanning op de distributieriem iets verlaagd, hiermee was het gejank verdwenen. 

 

Daarnaast de ‘kap’ onder de motor voorzien van een paar extra schroefjes, deze bleken te ontbreken, en het 3de remlicht pitje vervangen door een zwaarder exemplaar. Ook de vloermatten bijgesneden zodat deze beter in de auto passen. 

 

En het enige min puntje aan de auto verholpen, sinds de aankoop piepte de auto namelijk, ik had al eens alle rubbers van de ophanging gesmeerd en alle bewegende delen gecontroleerd, maar niets gevonden. Het bleek echter de motorkap te zijn, deze piepte als je over een verkeersdrempel of slechte klinkerweg reed, een paar viltjes onder de motorkap loste dit probleem definitief op.

 

Vandaag ca 140 km getoerd, en 1 conclusie is duidelijk, wat een fantastisch leuk autootje, enige jammere is dat een aantal mensen zeggen “heb je die lelijke ouwe golf dan verkocht”, wat uiteraard niet het geval is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *